Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Oct
18

SupportDesk - Support voor Joomla en Magento

Magento en Joomla Support is een vak apart. De afgelopen 7 jaren heeft Jira ICT veel support vragen voor Magento en Joomla mogen ontvangen. Uiteenlopend van Joomla of Magento theming, security, performance, mobile, upgrades, migraties, seo, hosting etc... Zoveel dat wij besloten hebben hier nog meer focus op te leggen.
Deze focus hebben we in een nieuw bedrijf gestopt genaamd SupportDesk B.V.

supportdesk-support-voor-joomla-magentoWat kan SupportDesk voor mij betekenen?

Met de komst van SupportDesk is het nu mogelijk professionele support te krijgen op Magento en Joomla zoals je al gewend was van Jira ICT.

Wat veranderd er dan? Op zich verandert er niet zoveel, enkel dat SupportDesk werkt op basis van Pre-Paid support en Service Contracten.
Op basis hiervan willen wij iedereen nog betere support aanbieden en beschikbaarheid garanderen.

Support tickets

Ons support ticket-systeem zal vanaf heden beschikbaar zijn onder https://www.supportdesk.nu/support/
De huidige status of historie van tickets kan online bekeken worden in ons vernieuwd ticket-systeem.
Een support vraag indienen kan op 3 manieren:

Wat kan Jira ICT nog voor mij betekenen?

Jira ICT zal de focus nog verder gaan verdiepen in Joomla en Magento trainingen, cursussen, opleiding, workshop en consultancy.
Deze trainingen zullen op maat worden afgestemd aan ieders behoefte en kennisniveau. De trainingen kunnen worden samengesteld uit de volgende specialismes voor Magento of Joomla.

 • Performance Optimalisatie (website of server)
 • Security Audit (Netwerk, OS, Applicatie)
 • Webmaster (advanced systeem config)
 • Basics (product of artikel beheer)
 • Theming (templates, skinning)
 • SEO, SEM (website of marketing optimalisatie)

Meer informatie mbt onze Joomla of Magento trainingen zie http://cursus.jira.nl/ 

Voor een offerte-aanvraag of consult klik hier of bel ons op 020 337 5961.

Sep
10

Impact Magento BTW verhoging per 1 oktober

Magento BTW verhoging per 1 oktober

Wij krijgen regelmatig de vraag binnen van klanten, wat moet ik doen met de BTW verhoging in mijn Magento webwinkel? De komende BTW verhoging van 19% naar 21% geldt voor iedereen.

Wat is de impact voor mijn Magento webwinkel?

Samengevat komt het er op neer dat je over alle na 1 oktober geleverde producten het nieuwe BTW tarief van 21% moet berekenen. De afleverdatum is erg belangrijk. Producten die voor 1 oktober besteld zijn maar in oktober geleverd worden moeten het nieuwe 21% tarief toepassen.
Kortom het is erg belangrijk dit goed in te stellen in je Magento webshop.

Wanneer moet ik mijn Magento website updaten?

De aanpassingen van je Magento webwinkel kun je het beste doorvoeren in het weekend van 29 en 30 september. Het beste is op zaterdag 29 september alle bestellingen te verwerken en versturen.
Bestellingen die daarna binnenkomen worden maandag 1 oktober pas bezorgd en moeten dus het hoge 21 % tarief hebben. Het is dus belangrijk om een goed implementatie moment te kiezen. 

Kan ik zelf de BTW verhoging in mijn Magento website aanpassen?

Op zich kan iedere ervaren Magento webshop eigenaar dit zelf aanpassen. Wij adviseren om dit proces vooraf op een testwebsite uitvoerig te testen. Je wilt immers geen verrassingen tijdens de overgang van 19% naar 21%. 

Indien je hulp nodig hebt bij de opzet van een test website of het doorvoeren van de Magento BTW upgrade, laat het ons dan weten. Al jouw Magento en Joomla support vragen worden verwerkt binnen het team van SupportDesk.

Op zoek naar meer details mbt de BTW verhoging, lees dan ook onze blog op SupportDesk.

Hulp nodig bij Magento BTW upgrade?

Voor een offerte aanvraag of consult klik hier of bel ons op 020 337 5961.

Jun
01

Mastering Magento

Mastering-MagentoMastering Magento is een nieuw boek van de uitgeverij Packtpub.
Packtpub is een bekende in Magento land en vroeg Jira's Magento specialist en trainer Ray Bogman om mee te werken aan het reviewen en aanvullen van dit magento boek.

Het boek bevat een goed overzicht van de diverse aspecten die komen kijken bij de bouw van een goede Magento website. Veelal is de juiste volgorde bij het maken van een website binnen een Magento project van esentieel belang, in dit boek probeert de schrijver je hiermee op de juiste manier te helpen.

De volgende zaken komen o.a. aanbod: 
 • Planning van een Magento website
 • Succesvolle Magento installatie
 • Producten aanmaken
 • Magento huisstijlen en opmaak
 • Verkoopprocess
 • Magento content beheer
 • Marketing mogelijkheden
 • Magento extenties
 • Magento optimalisatie
 • Geavanceerde technieken
 • Magento Pre-launch checklist
Het boek is een goede aanvulling voor een beginnend of gevorderd Magento project.
Heb je hulp nodig of wil je je kennis nog verder verrijken na het lezen van dit boek of mis je dingen, laat het ons dan weten. Middels een Magento maatwerk training bepaal jij de inhoud en tempo.
Apr
25

Magento Performance Bootcamp

magento-performance-bootcamp

Magento performance blijft altijd een hot issue, is jouw Magento website ook zo traag. Wat is er aan de hand? 

Magento performance
specialist Ray Bogman neemt je mee achter de schermen van Magento en Webperformance in de Magento Performance Bootcamp op 25 mei as te Amsterdam (Rokin 52/2).

Voor wie?

Deze bootcamp is bedoeld voor implementatoren van Magento webshops: beheerders, webdesigners en programmeurs. De dag draait vooral rondom tips en trucs waarmee de performance van een professionele Magento shop kan worden verbeterd. Hier is wel technische kennis voor nodig: Een basiskennis van Magento is sterk aan te raden om de complexere onderwerpen goed te kunnen volgen. 

Kosten

Voor de bootcamp bedragen de kosten 150 euro per persoon. (indien genoeg aanmelden is er een boottocht na afloop).
Aanmelden kan via de Magento Competence Center website.

Betalingen geschieden via PayPal, maak 150 euro over naar [email protected] ovv. je aangemelde naam.Pas zodat het geld ontvangen is ontvang je een offciele bevestiging van aanmelding.

Apr
24

Magento 2.0 Public Alpha

magento_1_vs_magento_2Met de komst van Magento 2.0 Public Apha geeft Magento een kijkje in de nieuwe keuken van het succesvolle ecommerce pakket Magento. De veranderingen van Magento 1.0 en Magento 2.0 zijn groot, en zitten vooral onder de moterkap van Magento en niet zozeer in gebruikers interface (GUI). Zo zal het hele directory structuur veranderen wat impact heeft op de template (theme) en extensies (modules) indeling.

De reden voor deze aanpassingen hebben vooral te maken op stabiliteit en doorgroei van de Magento architectuur. Zo wordt het systeem flexibeler voor ontwikkelaars om additionele software te maken. Dit bied bijvoorbeeld een betere ondersteuningen voor de keuze uit diverse database zoals MySQL, MS SQL en Oracle.

Tevens zal de performance van een Magento webshop enorm verbeterd worden door de aanpassingen in de architectuur en opbouw van het template (theme).

Magento migratie impact

Magento upgrades van de huidige versie (1.x naar 1.x) zijn redelijk te overzien. Magento 1.x naar 2.0 is een heel ander verhaal, het betreft hier dan ook geen upgrade maar een migratie. Alle huidige extensies (modules) en template (huisstijl) zullen herschreven of aangepast moeten worden om te kunnen functioneren in Magento 2.0. Samengevat wordt een Magento webshop eigenlijk opnieuw opgebouwd.

Magento 2.0 live?

Waarmeer Magento 2.0 beschikbaar is is momenteel nog niet bekend. Zoals tijdens de Magento Developers Paradise in Ibiza 2011 werd aangegeven zou dit media 2012 zijn. Maar de laatste berichten uit het Magento Camp gegeven aan dat dit waarschijnlijk eind 2012 of Q1 2013 gaat worden. Wij wachten in indergeval met spanning af, tot dit tijd kunnen we al aan de slag met de Magento 2.0 Alpha.

Apr
22

Website Optimalisatie @JD12NL

website-optimalisatie-jd12nl

Afgelopen weekend werden in Zeist de Joomladagen weer voor de 6de keer georganiseerd en waren wederom een groot succus. Ruim 500 Joomla fans zijn er opaf gekomen, zowel local als internationaal. Diverse sprekers uit binnen en buitenland verzorgde een gevarieerd programma van basis tips en tricks t/m zeer gevordeerd voor Joomla en gerelateerde zaken. 

De komende dagen zullen alle presentatie slides beschikbaar worden op de Joomladagen website of op SlideShare. De presentatie over "Website Optimalisatie" verzord door Ray Bogman is reeds geschikbaar op SlideShare.

Mar
18

Cirkelacademie

Jira ICT geeft al een aantal jaren trainingen op het gebied van webontwikkeling voor Joomla! en Magento.

Meestal is de training bedoelt voor volwassenen maar afgelopen week gaf onze trainer les aan kinderen. Op basisschool de Cirkel in Amstelveen vertelde Ray Bogman aan de kinderen over veilig internetten en websites bouwen. De presentatie 'veilig internetten' was voor kinderen van 7 tot 9 jaar. De presentatie 'websites bouwen' was voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Hopelijk hebben we een aantal toekomstige programmeurs aangezet tot hun eerste stappen in het bouwen van websites.

cirkelacademie

Mar
15

Magento Snowcamp

Afgelopen week is Jira ICT afgereisd naar Oostenrijk voor de eerst Magento Snowcamp.
Het Magento Snowcamp event stond in het teken van het uitwisselen van actuele Magento kennis, netwerken en sports (snowboarden, skieen etc.).

Wij verbleven op 2000m hoogte in hotel Schmittenhöhe. Magento collega's zoals AheadWorks, Netresearch, Byte Internet, ISM, Ecomdev en oa. Openstream Internet Solutions waren van de partij.
Tijdens het event heeft Jira ICT oa. een demo presentatie verzorgd van Magento 2.0. Byte Internet heeft hun Magento Hosting platform en hun geadvanceerde techniek er achter gepresenteerd.

magento-snowcamp-2012

Oct
21

Magento Connect, Magento Mobile, Magento 1.6.1.0/1.11.0.2

magento-64x64Magento staat niet stil en dat is duidelijk merkbaar. Tijdens het X.commerce event werden naast alle nieuwe features van eBay en Paypal ook nieuwe Magento updates gepresenteerd. Hierin zijn drie zaken het noemen waard namelijk de nieuwe versie van Magento Connect, de gewijzigde Magento Mobile en de nieuwe Magento versie.

Zo was er goed nieuws mbt Magento Connect, deze marktplaats extentie van Magento is volledig opnieuw opgezet. De update maakt het mogelijk extenties te laten goedkeuren om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen(Trusted Extentions noemt Magento dit).
Deze functie is voorlopig enkel beschikbaar voor Magento GO, maar andere versies volgen snel. Met de komst van Magento GO Merchants (een soort App Store) kunnen gebruikers van Magento GO nu kiezen uit vele extenties welke ze vanuit hun eigen SAAS omgeving eenvoudig kunnen installeren.

De nieuwe Magento Mobile release biedt zowel voor de klant als webshopeigenaar weer een paar leuke nieuwe features. Zo kan de "out-of-stock" melding nu beter beheerd worden om de mobiele webwinkel vs. de echte webwinkel qua voorraadbeheer beter op elkaar af te stemmen. Tevens is de optie "wishlist" nu eenvoudig te gebruiken binnen de Magento Mobile webwinkel. Klanten die gebruik willen maken van de betaal optie "Gift cards" of een klanten kaart hebben met punten, zoals in Magento Enterprise kunnen deze nu ook via Magento Mobile gebruiken.

Nog geen paar weken geleden werd Magento Community versie 1.6 en Magento Enterprice 1.11 vrijgeven. En nu is er alweer een update beschikbaar. Deze versie is een nieuwe stabiele versie van de 1.6 of 1.11 reeks.
Vele bugs zijn opgelost en een paar nieuwe features toegevoegd of zelfs verwijderd sinds de laatste versie. Een van de nieuwe features is het 2-staps systeem voor een wachtwoord reset, en een aanpassing in de functionaliteit van de beheer schermen.
Zaken die verwijderd zijn de module "TheFind" (welke we in Nederland toch niet konden gebruiken) en de Google Optimizer. Deze laatste kan nu wel los geinstalleerd worden als extra core module via Magento Connect, net zoals de Google API for Shopping (Google Merchants).

Hulp nodig bij Magento Support of een Upgrade?

Voor een offerte aanvraag of consult klik hier of bel ons op 020 337 5961.

Oct
16

X.commerce Developers congress

x-commerceAfgelopen week heeft in San Fransisco het eerst X.commerce Developers congres plaatsgevonden.
Het event werd georganiseerd door eBay, Paypal en Magento met als doel "The first open ecommerce ecosystem".

Tijdens het event werd "Fabric" gepresenteerd een omgeving welke het mogelijk maakt externe systemen eenvoudig te koppelen met Magento.
Dankzij deze tussenlaag kunnen bijvoorbeeld Adobe analytics, Facebook (Open Graph 2.0) en vele andere systemen eenvoudig met elkaar praten.
Tevens is het nu eenvoudig een eBay webwinkel te koppelen aan Magento. Voor Nederland is dit goed nieuws. Dankzij "Fabric" kan nu Marktplaats gekoppeld worden met Magento
en kunnen producten van een Magento webwinkel aangeboden worden binnen Marktplaats.

Meer artikelen...

Home Blog