Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Jan
28

SimpleLists 1.5.1.9

Al enkele jaren onderhouden wij het Joomla! component SimpleLists, waarmee lijsten van stukken teksten gemaakt kunnen worden. Het component is vrij krachtig en is een perfecte aanvulling op een standaard Joomla! website. Versie 1.5.1.9 is ongeveer een week geleden uitgebracht, met niet veel schitterende nieuwe features maar simpelweg veel bugfixes en een verbetering van de gebruikerservaring.

Voorbeeld: Frequently Asked Questions

Waarom SimpleLists zo krachtig is, is niet zo snel uit te leggen. Het beste is om een voorbeeld erbij te nemen: Stel je wilt een FAQ (Frequently Asked Questions) opstellen, waarbij bovenin de pagina een index komt van alle vragen, waardoor je snel naar de juiste vraag kan springen. Iedere vraag heeft een titel (de vraag zelf) en een tekst (het antwoord), maar ook een link om weer naar boven te springen.

Deze lijst samenstellen met een enkel Joomla! artikel is lastig: De opmaak van iedere vraag moet precies gelijk zijn aan andere vragen wat lastig te onderhouden is. Ook het opstellen van de index kost veel tijd. Met SimpleLists is dit echter heel gemakkelijk: De vragen worden als aparte content-stukken beheerd en kunnen gemakkelijk opnieuw worden gerankschikt. De index en links naar boven worden automatisch gegenereerd.

Niet alleen FAQ, maar allerlei lijstjes

SimpleLists is in het maken van FAQ zo krachtig omdat het de lijst van vragen niet als een groot geheel beschouwd (zoals een Joomla! artikel), maar juist als losse onderdelen - dit worden binnen SimpleLists "items" genoemd. Een item krijgt een titel en een stuk tekst mee. Maar daarnaast kan er ook gemakkelijk per item een losse afbeelding en een link geconfigureerd worden.

Ieder onderdeel van zo'n item is aan- of uit te zetten via parameters. Door deze flexibiliteit is SimpleLists niet alleen prima te gebruiken als FAQ-component, maar ook voor een smoelenboek, een foto-gallerij, content-teasers, testimonials, quotes en nog veel meer.

Meer informatie

SimpleLists is een open source component en is gratis te downloaden vanaf onze internationale Yireo website.

Naar de SimpleLists homepage op Yireo.com

Home Blog SimpleLists 1.5.1.9