Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Jan
30

Verslag MageBridge Bootcamp

Gisteren vond de allereerste MageBridge bootcamp plaats en de dag was een succes. De dag diende niet alleen om MageBridge te introduceren aan diegene die er nog niet mee bekend was, maar ook om onder de motorkap te kijken van de nieuwe MageBridge technologie.

Technische aspecten

Het publiek van de dag bestond voornamelijk uit mensen met een meer-dan-gemiddelde technische kennis. Hierom is niet alleen de visuele integratie van Magento binnen Joomla! uitgebreid aan bod gekomen, maar ook alle extensies die onderdeel uitmaken van de extensie suite van MageBridge.

Hoofdontwikkelaar Jisse Reitsma nam het publiek mee door de belangrijkste onderdelen van MageBridge. Niet alleen kwamen algemene zaken zoals component-navigatie, zoekfunctionaliteit en Magento optimalisatie aan bod, maar er werd ook dieper in gegaan op de problemen rondom combined theming (het combineren van de Magento theme en Joomla! template op een enkele webpagina) en de connector architectuur (waarmee simpel en gemakkelijk uitbreidingen op MageBridge kunnen worden gemaakt).

RocketTheme template modificaties

Webdesigner Hans Kuijpers nam een praktisch voorbeeld ter hand om het Magento Default Theme geschikt te maken voor het gebruik van MageBridge in combinatie met Joomla! templates van RocketTheme. Hierbij kwam niet alleen CSS kijken, maar ook PHP-code uit de MageBridge template-library.

T-Toys use-case

Webontwikkelaar Felix Geurts van FeliCom gaf als MageBridge klant een presentatie over de combinatie Joomla!, Magento en MageBridge zoals die is toegepast bij de webshop voor T-Toys (momenteel is deze website nog niet live).

Felix kaartte hierbij niet alleen de toegevoegde waarde van MageBridge aan, maar gaf ook wat praktische voorbeelden van hoe derde partij modules binnen Magento allerlei oplossingen kunnen bieden, zonder hierbij afhankelijk te zijn van programmeren. De T-Toys website was hierbij zeker een krachtig voorbeeld, aangezien er gebruik wordt gemaakt van een multi-site omgeving waarbij de shipping methodiek is uitgebreid met een maat geconfigureerde ophaal-optie.

Impressies

Kortom: Deze eerste MageBridge bootcamp was een leuke dag, met veel interessante onderwerpen. We zullen dit bootcamp zeker herhalen over een paar maanden!

Bekijk de foto's van deze dag hier.

Home Blog Verslag MageBridge Bootcamp