Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Feb
17

Jira ICT als Magento partner

Op de officiele Magento website zijn de partners terug te vinden van Varien - het bedrijf achter het Magento e-commerce systeem. Jira ICT staat zelf ook vermeld alleen is het misschien even zoeken.

De Magento website

Op de Magento website is de link Partners direct in het hoofdmenu terug te vinden. Partners zijn ingedeeld in drie groepen: Solution, Hosting en Industry - als het ware drie takken van sport waar een Magento specialist zich op kan richten. Er is echter een tweede onderverdeling: Community, Professional en Enterprise, wat grofweg aangeeft in hoeverre een Magento specialist het bedrijf Varien helpt bij de verkoop van Magento Enterprise. De Community Partners zijn hierbij een beetje weggestopt.

Door te klikken op Community en dan Community Partners, verschijnt een lijst van Magento specialisten die zich niet focussen op het dure Magento Enterprise pakket maar juist op de gratis Magento Community versie. Hier staat Jira ICT ook vermeld.

Jira ICT als partner

Sinds Magento de markt overneemt is Jira ICT een partner van Magento. Dit begon als een niet-officiele relatie tussen de mensen van Jira ICT en de mensen van Varien. Met name was er al gauw een goede band met Yoav Kutner - technisch manager van Varien en daarmee ook lead developer. Die band is in de loop der jaren alleen maar hechter geworden.

Welk partnership?

Onder het oude partner-programma was Jira ICT een van de eerste Silver Partners, maar met het nieuwe partner-programma kwam een moeilijke keuze naar voren: Van de partners werd gevraagd om te kiezen voor een rol als Solution Partner of Hosting Partner of Industry Partner. Alhoewel Jira ICT de rol als hosting provider heeft neergelegd, implementeren wij nog regelmatig webshops ("solution") maar versterken wij met extra tutorials en extensies ook de markt ("industry").

Uiteindelijk hebben we gekozen voor de rol van Solution Provider voor de Community Edition. Als onderaannemer zijn wij als nog betrokken geweest bij diverse projecten waar de Magento Enterprise Edition is (of wordt) gebruikt, terwijl wij diverse hosting providers helpen met de juiste expertise om een goede Magento hosting omgeving op te zetten.

Home Blog Jira ICT als Magento partner