Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Mar
06

MageBridge Demo Dag

Gisteren vond een MageBridge Demo Dag, waarbij het team van Jira ICT uitleg deed over de MageBridge extensie waarbij Magento wordt geintegreerd in Joomla!. Vanaf 13:00 begon een middag waarin verschillende onderdelen van MageBridge werden getoond. Het ws uiteindelijk een leuke en gezellige middag.

Overzicht van de middag

4408949048_166d98df4dDe middag liet niet alleen de basisfunctionaliteit van MageBridge zien, waarbij bijvoorbeeld vanuit Joomla! allerlei Menu-Items aangemaakt kunnen worden die verwijzen naar specifiek Magento product of iedere willekeurige andere Magento pagina. Ook werd het beheer van MageBridge vanuit de Joomla! Administrator bekeken, en werd het concept van MageBridge Product Connectors uit de doeken gedaan: Het verkopen van Joomla! zaken via Magento (ideaal voor memberships, content restriction, restricted downloads en user points).

Maar de geavanceerdere functionaliteit passeerde ook de revue: Het combineren van het Magento thema met het Joomla! template, wat niet alleen heel snel resultaat geeft maar ook problemen veroorzaakt op het gebied van CSS, HTML en JavaScript. Een goede uitleg is hierbij nodig om de implementatie van MageBridge tot een success te maken. Ook werden overige uitdagingen zoals Magento performance, de overweldigende hoeveelheid documentatie op Yireo.com en de moeilijkheid van functionaliteit versus gebruikersvriendelijkeheid besproken.

Meer MageBridge events

De bedoeling is om vaker een dergelijke MageBridge Demo Dag te houden, maar er wordt ook al regelmatig een MageBridge Bootcamp georganiseerd: Tijdens een demo-dag wordt een en ander zo gemakkelijk mogelijk gehouden, maar met een bootcamp duiken we echt de diepte in: Een MageBridge Bootcamp is daarmee voornamelijk bedoeld voor webdesigners en ontwikkelaars die zelf MageBridge voor eigen klanten willen gaan gebruiken.

Bekijk onze geplande events op de agenda-pagina van cursus.jira.nl.

Home Blog MageBridge Demo Dag