Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
May
29

Jira ICT bij JAndBeyond

Morgen begint in Wiesbaden (Duitsland) het internationale Joomla! congres J And Beyond. Jira ICT is ook naar Duitsland afgereisd om enerzijds (als Yireo) het product MageBridge te promoten, maar anderzijds te netwerken met alle ontwikkelaars die op dit evenement af komen. Naast wijzelf gaan ook diverse mensen uit de Nederlandse Joomla! community mee naar het event. Het zal ongetwijfeld leuk en interessant worden.

Joomla! en verder?

Het congres is bedoeld voor webdesigners en ontwikkelaars, en niet voor de eindgebruiker. De dagen zijn dan ook gevuld met veel technische presentaties. Terwijl het Joomla! project zelf alleen maar de core omvat, terwijl er nog veel meer andere projecten te vinden zijn (communities per land, maar ook de vele extensies), is de titel voor het evenement goed gekozen: Er wordt niet alleen gekeken naar Joomla! zelf maar ook de hele wereld die er om heen hangt.

Maar Joomla! is niet heilig: Veel mensen zijn gefrustreerd geraakt door het lange wachten op Joomla! 1.6. Ook is er onenigheid geweest met het core-team, er zijn ruzies geweest. Naast al dit gekeuvel zijn er ook mensen die buiten Joomla! kijken naar andere technologieen: Het groeiende Nooku Framework is hier een voorbeeld van, maar ook onze eigen MageBridge oplossing dat gebruik maakt van het Magento platform. Zo krijgt het evenement JAndBeyond een extra betekenis: Het is juist ook bedoeld voor iedereen die wil weten hoe levensvatbaar het Joomla! project is, en wat voor plannen er buiten Joomla! om op stapel liggen.

Interessante ontwikkelingen

Ongetwijfeld zullen de dagen ook meer bieden op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen: Er zal nieuws naar buiten komen over de nieuwe Joomla! 1.6, maar ook technologieen als Nooku en Anahita. We zullen na deze JAndBeyond dagen blogs wijden aan alle interessante ontwikkelingen die de revue passeren.

Home Blog Jira ICT bij JAndBeyond