Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
May
28

MeetMagento 2010 een succes

Op woensdag 26 mei vond in Ede de tweede Nederlandse MeetMagento dag plaats. De dag was niet alleen een uitstekende kans om wat meer te weten te komen over het e-commerce pakket Magento maar ook om handen te schudden met de makers van Magento en diverse Magento-georienteerde bedrijven.

Magento mensen

Van Magento waren onder andere Yoav Kutner (technisch manager) en Tim Schulz (onder andere verantwoordelijk voor MagentoConnect) aanwezig. Ook was hoofdontwikkelaar Dimity (afkomstig uit Kiev) aanwezig om een aantal zwaar technische aspecten van Magento toe te lichten. De MeetMagento dag was gevuld met goede presentaties, onder andere over marketing, SEO, performance en development.

Jira ICT was zelf ook van de partij, zowel als sponsor, als spreker en als mede-organisator. Dit vereiste natuurlijk het nodige kunst en vliegwerk, maar het was zeker de moeite waard.

Man in bivakmuts

Aan het eind van de dag kwam onze eigen Ray Bogman met bivakmuts het podium oprennen met een aantal strenge woorden over beveiliging. Zo draaide er die dag een onbeveiligd netwerk, waar toch diverse mensen gebruik van hebben gemaakt. Ook toonde hij een bekende Magento webshop met een omzet van 600.000 dollar, waarop hij zonder problemen met een demo-wachtwoord kon inloggen. Dit bewijst maar weer dat er vaak niet goed genoeg wordt nagedacht over beveiliging.

Tot slot

De dag was in iedergeval een succes. We hopen dat MeetMagento 2011 een nog groter succes zal worden. Komende dagen is Jira ICT in ieder geval ook van de partij bij diverse andere evenementen: Bargento in Parijs, MeetMagento Duitsland en JAndBeyond in Duitsland. Het zijn drukke maar zeker ook gezellige dagen.

Home Blog MeetMagento 2010 een succes