Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Jun
30

CondoomAnoniem in WINMAG Pro

In de maanden april en mei 2010 hebben wij hard gewerkt aan de webshop van Condoom Anoniem (www.condoom-anoniem.nl). Bij dat project kwamen veel technieken om de hoek kijken - een aantal technieken hebben we zelfs voor die gelegenheid ontwikkeld. De webshop is nu ook verschenen in de meest recente oplage van WINMAG Pro.

De nieuwigheden van Condoom Anoniem

Terwijl de website van Condoom Anoniem al gedurfd is qua markt - er wordt vaak genoeg gegniffeld om het verkopen van condooms en sexartikelen - maar qua techniek hebben wij ons als bouwer zeker kunnen uitleven. De nieuwe webshop (voorheen een VirtueMart shop) is nu gebaseerd op Magento, Joomla! en MageBridge - een combinatie die zich nu al vaak genoeg heeft bewezen.

Maar nieuw was het gebruik van een kant-en-klare RocketTheme template om de gehele webshop op te baseren - iets wat letterlijk duizenden Euros heeft gekost in ontwikkelingskosten. Hier bovenop hebben wij diverse andere van onze Yireo extensies gebruikt om de shop op te tuigen. Het was een uitstekende gelegenheid om niet alleen de klant te helpen, maar ook de extensie zelf te verbeteren.

Vm2Mage, Dynamic404, ScriptMerge

Naast MageBridge is er een hele verzameling van door ons ontwikkelde extensies toegepast. Zo is Vm2Mage toegepast om alle VirtueMart klanten snel naar Magento over te zetten. De oude VirtueMart pagina's zijn allemaal keurig afgevangen en doorgestuurd (301 redirect) naar de nieuwe MageBridge pagina's met behulp van ons Dynamic404 component.

En daarnaast is er veel moeite gestoken in het tunen van de website qua performance. Hier is de ScriptMerge plugin voor gebruikt om allerlei CSS en JavaScript bestanden te bundelen. Maar er is ook een dedicated server opgetuigd, volgens de tips en trucs verzameld op onze Magento SPO (Site Performance Optimization) pagina.

Zin in fase 2

Nu de website draait, zijn er genoeg ideeen om een nieuwe project-fase in te gaan. We hebben er zeker zin in!

Home Blog CondoomAnoniem in WINMAG Pro