Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Jul
13

Uitgeverij Waanders op MageBridge

Uitgeverij Waanders is in Nederland de grootste uitgever van kunstboeken en beschikt zelf ook over een Magento-gebaseerde webshop. Afgelopen jaren groeide echter ook de behoefte om zelf de content van die Magento webshop te beheren: Niet alleen product-omschrijvingen, maar ook een blog, FAQ, begeleidende teksten in de checkout, etcetera - een kans bij uitstek voor MageBridge en Joomla!.

Gemakkelijk beheer dankzij MageBridge

De nieuwe look-en-feel van Uitgeverij Waanders werd grotendeels gebaseerd op het oude design, wat echter wel werd aangepast aan de huidige standaarden. Omdat er echter was gekozen voor Joomla! was een van de belangrijkste stappen het converteren van het oude Magento thema naar het Joomla! template. Het meerwerk dat hier bij zat, werd goed gemaakt door de enorme tijdswinst die hierna dankzij Joomla! en MageBridge werd geboekt:

Wijzigingen in webdesign konden gemakkelijk worden gedemonstreerd. Het verschuiven van blokjes aan de linkerkant kon door de klant zelf gedaan worden. En voor het ontwikkelen van maatwerk formulieren is niet gekozen voor de complexe Magento-architectuur maar voor het rapid development framework Nooku dat binnenin Joomla! werd opgenomen.

Extra informatie tijdens de checkout

De klant was nu zelf in staat om menus te beheren en artikelen te schrijven. Maar enkele malen kwam ook de vraag of er begeleidende teksten geplaatst konden worden binnen de Magento blokken. Met Magento zelf zou dit betekenen dat de klant de tekst doorstuurt naar de ontwikkelaar en dat de ontwikkelaar dit opneemt in de programmeercode.

Met MageBridge gaat dit anders: Er is simpelweg een Joomla! module-positie aangemaakt binnen de Magento code, en deze positie werd gevuld met Joomla! modules waarvan de klant de inhoud zelf kan beheren. Het is een van de verborgen trucs van MageBridge waar wij zelf erg enthousiast van raken.

Een MageBridge optimalisatie

De MageBridge webshop wordt momenteel gehost bij Byte Internet - een van de weinige hosting providers die een speciaal voor Magento-geoptimaliseerde hosting omgeving biedt. En datgeen dat goed is voor Magento is ook goed voor MageBridge.

Hiernaast is de webshop zelf ook geoptimaliseerd met technieken voor SEO (Search Engine Optimization) en SPO (Site Performance Optimization). Het resultaat is een mooie gelikte website waarvan de laadtijd zelfs een stuk sneller is dan menige Magento shop.

 

Home Blog Uitgeverij Waanders op MageBridge