Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Jul
29

T-Toys op MageBridge

De speelgoed website T-Toys is al enkele maanden in de lucht, maar het toch zeker waard om als nog vermeld te worden: De shop-functionaliteit draait voornamelijk om Magento, maar MageBridge is gebruikt als een gemakkelijke frontend - en met succes.

Content en templating via MageBridge

Nieuwsartikelen, video's en veelgestelde vragen zijn zaken die je op een Magento webwinkel weinig tegenkomt, terwijl iedere webwinkelier hier toch vaak om loopt te smeken. Datgene wat moeilijk is met Magento, is binnen een handomdraai geregeld in Joomla!. Gooi daar MageBridge bij en je kan het geheel vanuit 1 enkele site en met 1 enkel webdesign aanbieden.

... maar Magento des te meer

In eerste opzicht lijkt de Magento functionaliteit redelijk standaard. De frontend had zelfs ook met VirtueMart of Tienda gebouwd worden. Maar het allerbelangrijkste deel zit onder de motorkap. Magento wordt gebruikt om per bestelling bijvoorbeeld de beste afhaallocatie te bepalen, terwijl er bij verzendingen slimme berekeningen worden gemaakt om te kijken welk verzendadres matcht met welk leveradres. Dat is simpelweg niet mogelijk met VirtueMart of Tienda.

De multi-site functionaliteit van Magento is gebruikt om per land een aparte website te tonen: Maar dankzij MageBridge is er een stapje verder gegaan in dit concept. Per land is niet alleen een aparte website opgezet - de website wordt ook nog eens gehost in dat land. Doordat de Magento website en de Joomla! websites met elkaar kunnen communiceren via het web (de MageBridge API) kon deze structuur eenvoudig worden opgezet - iets wat ook goed is voor SEO.

Home Blog T-Toys op MageBridge