Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Sep
27

Jira ICT in E-Commerce special Winmag Pro

Magento Maatwerk Workshops van Jira ICT in Winmag Pro

In editie nummer 4 van Winmag Pro is een uitgebreid interview opgenomen met Ray Bogman van Jira ICT. In deze E-Commerce Special worden meerdere kanten belicht van het webwinkelondernemerschap. Van Marketing tot Payment en van Hosting tot E-Fulfilment.

In het artikel praat Ray tezamen met Dennis Schrauwen (toen nog als klant, inmiddels als medewerker) over de mogelijkheden die de Magento Maatwerk Workshop biedt aan startende en gevorderde webwinkeliers. In het interview worden verschillende voorbeelden aangehaald waarbij de Magento Maatwerk Workshop de webwinkelier heeft geholpen.

Klik hier voor het hele interview. Of klik hier voor een inkijkexemplaar van de Winmag Pro.

 

Tekst van het interview:

 

Met Jira ICT van kant-en-klaar naar 'custom'.

Helpende hand bij Magento-overstap

Wanneer je webshop groter groeit, krijg je al snel de behoefte aan meer dan de kant-en-klare totaaloplossingen kunnen bieden. De open source webwinkelsoftware Magento is dan een schitterend platform om je zaken voort te zetten en uit te bouwen. Maar die 'overgang' is niet mals. Gelukkig biedt Jira ICT begeleiding en workshops om je op weg te helpen. We lieten zowel Ray Bogman van Jira ICT als webwinkelier en Jiraleerling Dennis Schrauwen aan het woord.


De meester:

Ray Bogman, Jira ICT

“We geven workshops aan ondernemers die vanwege een beperkt budget, enthousiasme of om het beheer in eigen handen te houden, samen willen meebouwen aan hun nieuwe webshop. We leggen tijdens de workshop de kracht van Magento/Joomla en MageBridge uit. en wordt er samen met de ondernemer een blauwdruk en businessplan opgesteld. Vaak een hele klus. Dankzij deze analyse worden de belangrijkste doelen duidelijk en wordt er begonnen met de bouw van de nieuwe shop. Na elke workshop-sessie krijgt de ondernemer huiswerk mee: beslissingen die genomen moeten worden, vragen die moeten worden beantwoordt. Tussentijds controleert de trainer het werk. Zo werken we stapsgewijs toe richting de 'livegang'.

Vroeg

Als derde officiële Magento-partner in Nederland was Jira ICT er aan het begin van het Magento-tijdperk (2008) vroeg bij. Ze kunnen dan ook leunen op een gedegen ervaring met het systeem, zeker ook op het technische vlak. “Wij hebben sinds de betafase veel gezien, geleerd en goed geluisterd naar de verschillende ondernemers. Nu zijn we ruim 2,5 jaar verder en hebben we ruim 350 ondernemers opgeleid. Er zijn door onze programmeurs diverse succesvolle Magento- extensies (waaronder MageBridge, koppeling tussen Magento en Joomla, red.) ontwikkeld; en dankzij ruim honderd projecten hebben wij veel ervaring en kennis in de praktijk opgedaan. Zo kunnen wij de ondernemers optimaal begeleiden.” Het verloop van de workshops wordt opgesteld door de ondernemer
zelf. Een van de eerste deelnemers was Richard Spooren van Condoom-anoniem.nl. “Hij wilde graag samen met ons bouwen aan een nieuwe webshop, maar wist niet goed waar hij moest beginnen.
Door duidelijke vragen te stellen hielpen we hem niet alleen aan een mooie webwinkel, maar ook aan een duidelijkere bedrijfsvoering. Ook is er aandacht besteed aan zoekmachine-optimalisatie (SEO),
beveiliging, conversie en performance. Dankzij onze expertise en het workshop-concept hebben we Richard op alle punten goed kunnen helpen. Hij was dan ook erg enthousiaist.”


De leerling:

Dennis Schrauwen, TijdvoorChampagne.nl

“Ik was gewaarschuwd, Magento is niet eenvoudig! Maar als webshop-applicatie is het wel één van de mooiste en meest uitgebreide pakketten. Met deze kennis ben ik op zoek gegaan naar een partner die mij kon begeleiden in het bouwen van een Magento webshop en ben ik uitgekomen bij Jira ICT. De workshops van Jira hebben mij, als startende webwinkelier, enorm goed op weg geholpen. Want dankzij deze hands-on workshops heb ik met een beperkt budget een professionele webshop kunnen bouwen. Het grootste voordeel is dat ik zelf de inhoud van de workshops kon bepalen. Hierdoor kon ik heel efficient met de tijd omgaan en was ik niet afhankelijk van een statische agenda.”

Home Blog Jira ICT in E-Commerce special Winmag Pro