Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Feb
03

Eerste Magento User Group te Amsterdam

Magento User Group

Afgelopen maandag vond in het Magento Competence Center te Amsterdam de allereerste Magento Gebruikers Groep (ofwel Magento User Group ofwel MUG) plaats. Terwijl het concept van gebruikersgroepen al flink was aangeslagen binnen de Joomla! community, loopt de Magento community hier nog flink op achter.

Weinig deelnemers maar erg gezellig

Uiteindelijk kwamen er helaas geen drommen mensen op af, maar er was wel een gezellige kleine groep aanwezig. Naast werknemers van Jira ICT waren onder andere Guido Jansen - oprichter van Dutchento (Magento community in Nederland) - en Michel van Agtmaal - oprichter van OpenSourceSupportDesk - aanwezig. Ook waren er diverse ontwikkelaars en eindgebruikers van Magento aanwezig. Naast enkele losse onderwerpen zijn ook enkele Magento webshops bekeken om praktische tips en trucs uit te kunnen wisselen.

Het eerste begin is er: Het streven is om iedere laatste maandag van de maand een Magento User Group bijeenkomst te Amsterdam te organiseren. We hopen er natuurlijk op dat dit leuke initiatief op wordt gepikt door anderen, zodat er uiteindelijk door heel Nederland gebruikersgroepen ontstaan.

Waarom een MUG?

De voornaamste reden om de Magento User Group te starten is het kweken van een echte Magento community. Er zijn diverse initiatieven op de markt aanwezig waar gebruikers hun vragen kwijt kunnen. Maar veel van die initiatieven hebben een commerciele inslag, terwijl het open source karakter van Magento ook vraagt om een echte community. Naast de Magento User Group zijn andere initiatieven als Dutchento en MForum een goed voorbeeld van non-profit aandacht aan Magento.

De MUG is niet alleen een plek voor vraag-en-antwoord, maar ook zeker een plek om andere Magento professionals te leren kennen: Door samen te werken - zowel commercieel als non-profit - is Magento zeker tot een nog groter succes te maken.

De volgende MUG Amsterdam is ingepland op maandag 28 februari 2011. Inschrijven kan via de Magento Competence Center website.

Home Blog Eerste Magento User Group te Amsterdam