Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Apr
29

Seminar Magento Mobile - 3 mei

In samenwerking met de onze partners Byte Internet en Opencourse Supportdesk van het Magento Competence Center organiseren we elke maand een Magento seminar. Komende seminar zal gaan over Magento Mobile.

Toegang is gratis. Let op max 30 plaatsen beschikbaar.

magento mobile

Mobile Commerce

Wat dit jaar steeds meer op zal komen is Mobile commerce, oftewel M-commerce. Deze naam wordt aangedragen voor het bedrijven van handel door gebruik van smartphones en andere mobiele apparaten. M-commerce valt niet meer weg te denken door de flinke stijging in het gebruik van mobiel internet. Door het hebben van een mobiele website verhoogt men de exposure aan klanten, blijft men de concurrentie bij en verhoogt men de verkoopkansen door het hebben van meerdere verkoopkanalen.

Mobile Magento

Magento_MobileMobile is dus hot! Maar hoe kan men hier het beste praktisch mee aan de slag gaan? Er zijn diverse oplossingen, zoals het mobiel maken van de eigen Magento webshop of het gebruik van Magento Mobile.

Een struikelblok bestond voorheen uit het uitblijven van mobiele betaalmethodes. Het was voor vele consumenten nog een drempel om middels hun smartphone bestellingen te plaatsen omdat er nog geen betaalmethodes ontwikkeld waren. Men moest dan via de telefoon internetbankieren wat niet altijd even gebruiksvriendelijk is.

Ondertussen zijn er wel wat betaalmethodes beschikbaar voor mobiele applicaties. Inspringend op de ontwikkeling van betaalmethodes die het gebruiksgemak voor de consument moeten verbeteren zal de betaalmogelijkheid van Paypal en andere betaalmogelijkheden via mobiel worden besproken.

Programma

De voorlopige agenda voor deze seminar is als volgt:

  • 13:00 – 14:00: Ontvangst
  • 14:00 – 14:30: Magento Mobile – Ray Bogman (Jira ICT): Magento biedt de mogelijkheid om via het product Magento Mobile een app voor iPhone of Android te ontwikkelen. Hoe gaat dit praktisch in zijn werk en wat zijn de voordelen / nadelen?
  • 14:30 – 15:00: PayPal en Mobile – Een Magento webshop voorzien van een mobiele template is leuk, maar hoe zit het met de betaling? Is een betaalwijze zoals PayPal wel te gebruiken op het mobiele internet? Een overzicht van PayPal Mobile.
  • 15:00 – 15:30: Pauze
  • 15:30 – 16:00: MageBridge Mobile – Jisse Reitsma (Jira ICT): Met MageBridge is een brug op te zetten tussen Joomla! en Magento. Dankzij Joomla! wordt het opzet van een mobiele website een stuk gemakkelijker, en de MageBridge Mobile methode helpt hierbij enorm. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
  • 16:00 – 17:00: Magento Wrapup – diverse sprekers (Jira ICT, Byte Internet): Wat speelt er bij Magento? Wat is hot en wat komt er binnenkort allemaal? De laatste nieuwtjes, tips en trucs worden aan je overgegeven door de echte Magento experts. Hiernaast is er ook een gelegenheid voor een open discussie van de besproken onderdelen.
  • 17:00 – 18:00: Borrel – ter afsluiting wordt de middag beëindigd met een gezellige borrel.

Aanmelden

Graag deelnemen aan dit seminar? Vorige seminar was volgeboekt, dus wees er tijd bij! Meld u nu aan!

Home Blog Seminar Magento Mobile - 3 mei