Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
May
05

Laadtijd van website meten vanuit Google Analytics

Een snellere internet is beter voor zowel gebruikers als bedrijven. Een traag ladende landingspagina heeft niet alleen gevolgen voor uw succespercentage, maar kan ook gevolgen hebben voor de kwaliteit van je AdWords bestemmingspagina's en ranking in Google te zoeken. 

Om de prestaties van uw webpagina's te verbeteren, moet u eerst de snelheid meten en daarna de resultaten onderzoeken. Dit kan een moeilijke taak zijn. Bovendien, zelfs met meten van de pagina snelheid, is het cruciaal om op pagina snelheid te kijken in de context van andere web analytics data.

Op 04 mei kondigde de Google blog de beschikbaarheid van de Site Speed ​​aan in de nieuwe Google Analytics-platform. Met de site Speed ​​rapport kunt u de snelheid van elke pagina in uw website meten.

Gebruik Site Speed voor bijvoobeeld het volgende:

  • Welke bestemmingspagina's het langzaamst?
  • Verkeer bronnen: Welke campagnes overeen met een snellere pagina wordt geladen algemeen?
  • Bezoeker: Hoe werkt laadtijd variëren tussen regio's?
  • Technologie: Heeft uw site te laden sneller of langzamer voor verschillende browsers?

Een doeltreffend gebruik van de Site Speed ​​rapport is te meten snelheid voor uw meest kritische pagina's. Bijvoorbeeld, zou u weten dat de doelgroep van uw site is gelegen in een geografische regio die langzamer Page Speed ​​ervaringen. Of,misschien leer je dat bepaalde pagina's op uw site langzamer lopen in sommige browsers. In aanvulling op de Site Speed ​​verslag, heeft Google een aangepaste rapport dat u kunt gebruiken om te helpen deze vragen te beantwoorden: bekijk de Site Speed ​​aangepast rapport.

galt_blog

Het opzetten van de site Speed rapport

Standaard pagina snelheidsmeting is uitgeschakeld, dus je ziet alleen 0's in de site Speed rapport, totdat u de optie hebt ingeschakeld. Om te beginnen met het meten van de snelheid site, moet u een kleine wijziging aanbrengen in uw Analytics-conversiecode. De verandering is een eenvoudige toevoeging van een extra methode:

_trackPageLoadTime ();

Meer gedetailleerde instructies kunt u vinden op de site Speed ​​artikel in het Helpcentrum van Analytics. Zodra u uw conversiecode bijgewerkt heeft, zal een kleine steekproef van pageviews worden gebruikt om de laadtijd van pagina te berekenen.

Hoe nu verder

Met deze nieuwe informatie krijg je een beeld wat de snelheid van je website is. Vraag nu de WPO scan van ons aan via jira.nl/speed. Jira ICT maakt en analyseert "Perfomance Quick Scan" en levert adviezen om jouw website te verbeteren. Met deze adviezen kan jouw website sneller gemaakt worden. Dit heeft een positieve invloed op de user experience en het zal de conversies doen toenemen. 

[bron: Google Analytics weblog]

Home Blog Laadtijd van website meten vanuit Google Analytics