Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
May
13

Mobilims

Mobilism Mobile heeft een eigen congres met de naam Mobilism. Mobilism is het eerste congres dat zich exclusief richt op webdesign en webdevelopment voor mobiele devices en vond plaats in Felix Meritis te Amsterdam op donderdag 12 mei en vrijdag 13 mei 2011.

Jira ICT was hierbij aanwezig en heeft mogen meemaken hoe het internet voor mobiel aan het veranderen is. Mobile neemt namelijk een steeds belangrijkere rol in voor webdesigners en webdevelopers, omdat de eindgebruikers verwachten dat een site op de telefoon ook gewoon werkt. In twee dagen tijd werden diverse facetten van de mobiele wereld toegelicht. De sprekers hebben allemaal een flinke ervaring met het web en zijn zich steeds meer aan het richten op mobiel. Tijdens hun presentaties leerde ze ons welke technieken werken voor mobiel, welke juist niet en welke nieuwe technieken we nodig hebben om bij te blijven in de veranderlijke wereld van het web. Een aantal interessante presentaties op een rijtje:

  • Mobile first! by Luke Wroblewski - richt je eerst op design voor mobiel en breidt deze daarna uit voor desktop browsers.
  • High Performance Mobile by Steve Souders - website performance optimisation voor mobiele browsers
  • jQuery Mobile: Building tools for a changing web by Scott Jehl - use cases en features van het jQuery Mobile framework.
  • Meta layout: a closer look at media queries by Stephen Hay - de voors en tegens van het gebruik van media queries in CSS versus media attributen in HTML

Kijk op de website van Mobilism voor een overzicht van de sprekers.

Volgend jaar is er in mei een nieuwe editie van Mobilism. We kijken er nu al naar uit.

Home Blog Mobilims