Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
May
23

Meet Magento 2011 een geslaagd evenement

logo_meet_magento_04Donderdag 19 mei 2011 in 'De Reehorst' in Ede vond alweer voor de derde keer het evenement Meet Magento plaats. Net als vorige jaren waren wij daar bij aanwezig. Dit jaar wederom als sponsor, maar ook als spreker en fotograaf.

Als sponsor beschikte we over een eigen stand waar we de bezoekers zowel voor, tijdens als na presentaties van antwoorden konden voorzien op de vragen die ze hadden, voortkomend uit de diverse presentaties. We stonden met onze stand netjes tussen Byte Internet, 100% Magento en MultiSafePay in. Een mooie plek waarbij alle partijen bijeen hebt om een goede Magento installatie neer te zetten.

We hebben twee presentaties mogen verzorgen:

Magento templating

Waar begin je? Hoe zit de (ingewikkelde) structuur van Magento themes, skins, layouts en templates in elkaar? Waar moet je allemaal op letten als je Magento wil aanpassen aan je eigen stijl? Alle ins en outs over Magento templating kwamen aan bod en diverse handvatten werden gegeven om zelf te beginnen met het aanpassen van Magento volgens de officiĆ«le Magento Design Guide! (pdf, 2,9MB)

Case: Magento + Joomla + Mobile

Na vier jaar VirtueMart ontstond er behoefte naar meer mogelijkheden, veiligheid en stabiliteit - iets waar VirtueMart tekort in schoot. Er is toen de overstap gemaakt naar Magento, maar dan wel met behoudt van het Joomla! CMS. Deze optie werd mogelijk gemaakt door MageBridge (ontwikkeld door Jira ICT).

Inmiddels kan Condoom-Anoniem.nl zich met meer dan 250.000 bestellingen per jaar, 22.000 klanten per jaar en 1500 bezoekers per dag marktleider noemen als webwinkel in dit segment. Condoom-Anoniem.nl was in 2009 ook de eerste Nederlands Magento webwinkel met Magento Mobile. De Condoom Anoniem Mobile App is gratis te downloaden via de iTunes app store.

Deze sessie zal worden gegeven door Richard Spooren, eigenaar van Condoom-Anoniem.nl en Jisse Reitsma van Jira ICT, bouwer van de website.

Home Blog Meet Magento 2011 een geslaagd evenement