Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Jun
08

eBay en Magento gaan samen werken

Tijdens onze trip naar Ibiza voor de Magento Developers Pardise waren wij getuigen van een bijzondere mededeling - namelijk: de samenwerking tussen eBay en Magento: In een publieke announcement hebben beide partijen bekend gemaakt dat eBay eigenaar wordt van Magento. De vraag die met name werd gesteld door Magento was: "Can we create a better open source eCommerce platform?". Het antwoord is wat betreft Magento al zeker met ja beantwoord, maar met de overname eBay wordt een compleet nieuwe richting ingeslagen.

Terwijl Magento zich focust op webshops, bevat het concept van online commerce veel meer aspecten: eBay heeft al lange tijd hier ideeen voor gehad, maar heeft nu met de overname van Magento een vaste koers gezet: Open-source en commerce heeft een toekomst. "eBay buys itself into open-source" was dan ook de spreuk.

Andere belangrijke vragen die aanbod kwamen waren:

  • Zal Magento blijven bestaan? Het antwoord is: Ja.
  • Zal Magento blijven investeren in de webshop business en de verschillende platformen? Ook hierop is het antwoord: Ja.

Tevens gaf Magento hun visie aan voor de toekomst in de samenwerking met eBay. Concepten als open-source en innovatie blijven centraal staan. En ook al zal Magento worden opgenomen als core-element van het nieuwe platform X.Commerce, het huidige ecosysteem van Magento zal blijven bestaan. De visie van eBay sluit hier op aan.

Het nieuwe X.Commerce zal als insteek de volgende punten bevatten: Het zal een open commerce platform zijn, dat eigen technologie bevat maar ook door derde partij ontwikkelaars uitgebreid kan worden. Magento zal de core vormen, maar andere eBay aankopen in de toekomst zullen het platform uitbreiden voor niet alleen webwinkel eigenaren, maar ook vendors en eindklanten.

Home Blog eBay en Magento gaan samen werken