Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Jul
11

Joomla! in focus: RBTI.info

In het dagelijkse werk passeren bij ons honderden Joomla! websites de revue - sites die geoptimaliseerd moeten worden voor performance, sites waarvoor de beheerder een technische cursus ontvangt, sites waar wat aan versleuteld moet worden, Joomla! sites die gekoppeld worden aan Magento. Van al deze sites vonden wij het toch de moeite waard een site er uit te lichten: RBTI.info.

Wat is RBTI?

RBTI is een afkorting voor Reams Biological Theory of Ionization - vernoemd naar de uitvinder - en is een techniek waarbij specifieke waarden in het lichaam worden gemeten om aan de hand daarvan medische conclusies te trekken. De aanpak is redelijk nieuw, maar de Joomla! website RBTI.info haakt hierop in om niet alleen informatie te geven over de hele aanpak maar ook om de praktijk te begeleiden:

RBTI patienten kunnen via de Joomla! website hun gemeten waarden invullen en hierdoor een log bijhouden van hun dagelijkse metingen. Vervolgens kunnen specialisten op het vakgebied van RBTI hier weer op in haken door - aan de hand van de metingen - adviezen te geven. Met deze functionaliteit wordt een praktische tool aangeleverd voor iedereen die 

Een Joomla! programmeercursus

De maker van de Joomla! site - Willem Reus - kwam bij Jira ICT voor diverse vragen omtrent PHP-programmeren binnen het Joomla! Framework: Willem is zelf de maker van het Joomla! component com_rbtilog dat de basis vormt van de RBTI website. In de vorm van meerdere cursusdagen werden diverse programmeer problemen opgepakt: Het gebruik van de JTable-klasse, compatibiliteit met Joomla! 1.6, integratie met derde partij extensies. Niet alleen werden tijdens de cursussen diverse bugs verholpen, maar er werd ook een goede uitleg gegeven van het zelfstandig werken met de Joomla! core.

Het moet ook genoemd worden dat de website door Willem op vrijwillige basis in elkaar gezet. Er zijn weliswaar plannen om een bepaald verdienmodel uit te proberen, maar de allereerste basis is uitsluitend voor RBTI-patienten en RBTI-specialisten in elkaar gezet. Jira ICT is daarom blij meegewerkt te hebben aan dit initiatief, in de hoop dat - binnen de niche-markt van RBTI - er veel mensen baat bij hebben.

Home Blog Joomla! in focus: RBTI.info