Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Aug
26

Joomla! 2.5 is de eerstvolgende lange termijn versie

Begin augustus kwam de Joomla! PLT (Production Leadership Team) bijeen in San José, Californië. Via een wereldwijde stemming werd de community een keuze te maken voor de benaming van de volgende lange termijn versie (LTR) van Joomla!. De uitkomst hiervan is dat de LTR Joomla! versie die in januari 2012 verschijnt versienummer 2.5 zal dragen. De overstap is misschien wat gek, maar volgt hiermee wel consequent de 1.5 als LTR en is direct geschikt om verder te gaan met de ontwikkelingen naar 3.5, de daaropvolgende LTR.

Met Joomla! 1.6 is het ontwikkelteam overgestapt van een feature release cycle naar een time release cycle. Bij het feature release cycle kwam er een nieuwe versie vrij zodra iets belangrijks gewijzigd of toegevoegd werd. Bij een time release cycle komt er volgens een vast tijdschema de nieuwe versie beschikbaar. Hierdoor kunnen de Joomla! ontwikkelaars al inplannen wanneer ze upgrade werkzaamheden kunnen gaan testen en uitvoeren. Elk half jaar komt een nieuwe Joomla! versie uit.

Daarnaast is er besloten dat elke x.5 versie een lange termijn versie zal zijn. Deze zal 18 maanden ondersteund worden. In het filmpje hieronder wordt het verschil in versienummers nogmaals duidelijk gemaakt.

Op de website van JoomlaCommunity.eu heeft Sander Potjer een artikel gepubliceerd over al wat je moet weten over Joomla! 1.7.

Home Blog Joomla! 2.5 is de eerstvolgende lange termijn versie