Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Oct
21

Magento Connect, Magento Mobile, Magento 1.6.1.0/1.11.0.2

magento-64x64Magento staat niet stil en dat is duidelijk merkbaar. Tijdens het X.commerce event werden naast alle nieuwe features van eBay en Paypal ook nieuwe Magento updates gepresenteerd. Hierin zijn drie zaken het noemen waard namelijk de nieuwe versie van Magento Connect, de gewijzigde Magento Mobile en de nieuwe Magento versie.

Zo was er goed nieuws mbt Magento Connect, deze marktplaats extentie van Magento is volledig opnieuw opgezet. De update maakt het mogelijk extenties te laten goedkeuren om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen(Trusted Extentions noemt Magento dit).
Deze functie is voorlopig enkel beschikbaar voor Magento GO, maar andere versies volgen snel. Met de komst van Magento GO Merchants (een soort App Store) kunnen gebruikers van Magento GO nu kiezen uit vele extenties welke ze vanuit hun eigen SAAS omgeving eenvoudig kunnen installeren.

De nieuwe Magento Mobile release biedt zowel voor de klant als webshopeigenaar weer een paar leuke nieuwe features. Zo kan de "out-of-stock" melding nu beter beheerd worden om de mobiele webwinkel vs. de echte webwinkel qua voorraadbeheer beter op elkaar af te stemmen. Tevens is de optie "wishlist" nu eenvoudig te gebruiken binnen de Magento Mobile webwinkel. Klanten die gebruik willen maken van de betaal optie "Gift cards" of een klanten kaart hebben met punten, zoals in Magento Enterprise kunnen deze nu ook via Magento Mobile gebruiken.

Nog geen paar weken geleden werd Magento Community versie 1.6 en Magento Enterprice 1.11 vrijgeven. En nu is er alweer een update beschikbaar. Deze versie is een nieuwe stabiele versie van de 1.6 of 1.11 reeks.
Vele bugs zijn opgelost en een paar nieuwe features toegevoegd of zelfs verwijderd sinds de laatste versie. Een van de nieuwe features is het 2-staps systeem voor een wachtwoord reset, en een aanpassing in de functionaliteit van de beheer schermen.
Zaken die verwijderd zijn de module "TheFind" (welke we in Nederland toch niet konden gebruiken) en de Google Optimizer. Deze laatste kan nu wel los geinstalleerd worden als extra core module via Magento Connect, net zoals de Google API for Shopping (Google Merchants).

Hulp nodig bij Magento Support of een Upgrade?

Voor een offerte aanvraag of consult klik hier of bel ons op 020 337 5961.

Home Blog Magento Connect, Magento Mobile, Magento 1.6.1.0/1.11.0.2