Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
cloudvps_logoJira ICT heeft samen met CloudVPS high-performance Joomla! / Magento / MageBridge configuraties gecreëerd: VPS-hosting van Magento was nog nooit zo snel. Dit is een onmisbare stap bij het inrichten van een succesvolle webshop. Lees snel verder

Site Performance Optimalisatie voor Magento en Joomla!

website-performance

 

 

 


Iedereen houdt van snelle websites. Het is de reden waarom Google Search voor veel mensen als startpagina dient. Dit basisprincipe is ook op uw eigen website of webshop toe te passen. Bezoekers zullen alleen op uw website blijven (en terugkomen) als uw website snel genoeg is. Niets is vervelender dan informatie of een dienst te zoeken op een site die niet vooruit te branden is.

Er wordt over Magento (en in zekere mate ook Joomla!) nog wel eens gezegd dat het logge Open Source pakketten zijn, die niet snel zijn. Niets is minder waar en dat tonen de onderstaande voorbeeldsites aan:


Jira - XLS Optimised Magento VPS Voorbeeldsite: Performance http://www.magento-speed.com/
Snelheid voorbeeldsite: max 500 msec per request
GTmetrix raport: http://gtmetrix.com/reports/www.magento-speed.com/1BDfrJ5X

Jira - XLS Optimised Joomla! VPS Voorbeeldsite: http://www.joomla-speed.com/
Snelheid voorbeeldsite: max 200 msec per request
GTmetrix raport: http://gtmetrix.com/reports/www.joomla-speed.com/bMtSFvQP

Jira - XLS Optimised Magebridge VPS Voorbeeldsite: http://www.magebridge-speed.com/
Snelheid voorbeeldsite: max 300 msec per request
GTmetrix raport: http://gtmetrix.com/reports/www.magebridge-speed.com/x0WyXgxq

Waarom zijn deze websites en webshops in Joomla en Magento zo snel?

Dit komt omdat deze websites niet alleen aandacht geven aan hun SEO (search engine optimization), maar ook aan hun SPO en WPO.

  • SPO - Server Performance Optimization
  • WPO - Website Performance Optimization

Magento en Joomla! beschikken beide over tal van trucs en technieken om een optimale website performance te bereiken, ook als het gaat om grotere bezoekersaantallen. Maar er is wel kennis voor nodig om deze technieken toe te passen.

Veel trucs die de snelheid van de website beinvloeden stellen eisen aan de hosting omgeving: Speciale Apache modules, toegang tot de command-line, memory-optimalisaties, MySQL tweaks. Veelal zijn dit eisen die volstrekt onmogelijk zijn binnen shared hosting omgevingen. De allereerste stap is daarom het vinden van een Virtual Private Server of  dedicated hoster die wel rekening houdt met de speciale eisen qua performance, of juist een dedicated server. 

Hoe kunt u een snelle Joomla of Magento website bereiken?

Jira ICT biedt hiervoor een Performance Optimization Analyse aan. In deze analyse treft u, in rapportvorm, aan hoe u uw eigen website of webshop (mits gebouwd in Joomla! of  Magento) maximaal kunt optimaliseren! De kosten voor de Performance Optimization Analyse bedragen 100 euro excl btw.

U kunt met dit rapport zelfstandig aan de slag gaan of  de werkzaamheden door ons uit laten voeren. Wij zullen u dan direct een kostenoverzicht erbij geven.

Hoe belangrijk is goede hosting?

Goede webhosting is een van de belangrijkste onderdelen van een snelle website. Meer info over goede webhosting vind u hier.

Bent u ook geinteresseerd in een snelle Joomla website of Magento webshop?

Voor een offerte aanvraag of performance analyse klik hier of bel ons op 020 337 5961.