Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Banner

Joomla!

Joomla Basis cursus

Met Joomla! maakt u binnen enkele stappen uw eigen website zonder dat u hiervoor technische kennis nodig heeft. Met onze basiscursus leert u te navigeren binnen Joomla! en de kernactiviteiten onder de knie te krijgen.

Er wordt in duidelijke termen uitgelegd welke mogelijkheden Joomla! u kan bieden. Daarnaast leert u hoe u zelf teksten (artikelen) kan toevoegen. De opleiding is uitermate geschikt als u de bouw van uw website wilt uitbesteden maar wel zelf het beheer in handen wilt hebben.

De cursus is meer dan een simpele presentatie: Jira heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met opleidingen, en weet hierdoor precies hoe iemand op didactische wijze begeleid moet worden. Met zorgvuldige opgebouwde stappen, gedegen cursusmateriaal en een speciaal ingerichte oefenomgeving biedt Jira de beste Joomla! Basis opleiding aan.

Joomla Administrators cursus

Deze opleiding gaat verder in op het gebruik van Joomla!. Terwijl onze basis opleiding rustig uitleg geeft over basale handelingen binnen Joomla!, gaat deze cursus snel dieper in op de technische stof. De cursus is ideaal voor de Joomla! gebruiker die volledige controle wil krijgen over Joomla!. De cursus bevat tal van onderwerpen en wordt in een hoog tempo gegeven.

De cursus is meer dan een simpele presentatie: Jira weet dankzij veel jarenlange ervaring precies de ins-en-outs van het Joomla! CMS. Met gedegen cursusmateriaal, allerlei tips en een speciaal ingerichte oefenomgeving biedt Jira de beste Joomla! opleiding voor gevorderde gebruikers aan.

Waarom wekenlang zelf alles uitzoeken, als de expert het binnen 1 dag kan overdragen?

Joomla 1.6 Bootcamp

Ben je ook benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden van Joomla! 1.6? Met ons Joomla! 1.6 bootcamp wordt je snel up-to-date gebracht van alle nieuwe technische ontwikkelingen en de praktische stappen voor het upgraden.

Joomla Templating cursus

Deze opleiding beslaat een hele dag en is samengesteld voor mensen die al bedreven zijn in Joomla!, HTML en CSS, en zelf het ontwerp van hun template willen doen. Bij het maken van een template komt niet alleen kennis van webdesign kijken, maar ook een goede kennis van Joomla! en PHP. Deze cursus geeft tips die nodig zijn om een professionele template vol logica in elkaar te zetten, en zet alle theorie op een rij.

Meer dan wat op het web te vinden is. Meer dan wat in het Joomla! Templates boek naar voren komt. Meer dan jezelf binnen enkele weken kan uitzoeken. Meer dan iedere andere template-cursus.

De nadruk wordt niet gelegd op het grafisch ontwerpen van een mooie website, maar op de specifieke Joomla! code. "Wat heb je nodig om zelf aan de slag te kunnen?" Binnen korte tijd leer je alles wat je moet weten om Joomla! templates helemaal zelfstandig te maken. Dat is veel efficienter dan zelf dagen spenderen aan zo'n complex onderwerp.

Template overrides

Een belangrijk onderdeel in de cursus is template overrides. Deze nieuwe feature van Joomla! 1.5 opent tal van mogelijkheden voor het compleet restylen van Joomla!. Dankzij template overrides kunt u razendsnel aanpassingen op bestaande componenten en modules maken.

Het concept van template overrides is redelijk snel uitgelegd: Stel u heeft een component geinstalleerd waarvan de opmaak niet overeenkomt met de eigen huisstijl. U wilt de HTML-code van het component dus aanpassen: Voorheen was dit alleen mogelijk door zogenaamde "core hacks" toe te passen, wat een upgrade bemoeilijkt. Met Joomla! 1.5 is het mogelijk om het desbetreffende HTML-bestand binnen het component te copieren naar de eigen template. Binnen de eigen template kan de copie ongestoord aangepast worden, terwijl het originele component onveranderd blijft en daarom gemakkelijk geupgrade kan worden.

Dit scheelt niet alleen veel frustraties tijdens upgrades, maar het hele concept van template-overrides versnelt het ontwikkelingsproces enorm: In sommige gevallen wordt er zelfs 300% tijdswinst geboekt!

Joomla Programming cursus

Bent u zelf geinteresseerd in het maken van Joomla! extensies in de programmeertaal PHP, dan is deze cursus ideaal voor u. Onder begeleiding van Joomla! experts wordt het meeste efficiente gebruik van de vernieuwde Joomla! 1.5 API uitgelegd. Tijdens de training wordt er gewerkt met Joomla! 1.5 cursusmateriaal speciaal ontwikkeld door Jira ICT. Jisse Reitsma - eerste rang programmeur en systeemarchitect van complexe extensies als MageBridge en Vm2Mage - behandelt verschillende onderwerpen uit dit cursusmateriaal klassikaal, maar het materiaal dient voornamelijk als een handig naslagwerk.

De inhoud van het cursusmateriaal is momenteel nog ongeevenaard - er zit enorm veel uitzoekwerk in terwijl de officiele API-documentatie nog te wensen over laat. Van de ruim 175 pagina's is 90% voorzien van uitgebreide student notes. Dit maakt het materiaal vele malen uitgebreider dan alle momenteel verschenen boeken over Joomla! development. Naast handige overzichten bevat het materiaal ook tips en trucs van de meesters zelf, waardoor het materiaal niet alleen een goede leidraad is voor de algemene opzet van Joomla! extensies, maar ook oplossingen bevat voor minder voorkomende problemen.

Tijdens de cursus wordt er ook gezamenlijk gewerkt aan een blog-component, dat niet alleen het MVC-model goed demonstreert maar ook nog eens verbeteringen ten opzichte van de standaard Joomla! 1.5 core zelf.

Reacties van onze klanten

"Ray is een ICT deskundige met expertise en relevante ervaring Joomla en Magento. Mede door deze expertise en zijn analytisch vermogen is Ray in staat probleemstellingen snel en grondig te analyseren en vanuit deze analyse tot een oplossing te komen. Wellicht nog veel belangrijker: Ray komt zijn gemaakte afspraken na!"

29 september 2010

Top qualities: Great Results, Personable, Expert

Sjoerd J. de Jong - Consilima BV

"Ray provided us with an in-depth explanation on Magento's backend. Clearly showing us how backend structures can be built within the short timespan of 3 days. They have done a real good job at clearly structuring and visualizing documentation for this, as this information very much lacks from the original source. Worth every penny."

22 september 2010

Top qualities: Personable, Expert, Good Value

Remmelt Beckers - Xploregroup.be

"Ray offered what he said he would and went beyond that in helping me with some questions even though he was not a support consultant. Ray was easy to work with and even helped me at times that were probably not the best for him since there was a 7 hour difference. I will use Ray again if I need other Magento help."

21 september 2010

Top qualities: Great Results, Good Value, High Integrity

David Talso - Exact Software

"Ray learned me the basics of Magento and some expert tricks. Ray knows very well what the goal of the course was and teached it on a good way. A guy you really want as a teacher."

20 september 2010

Top qualities: Great Results, Personable, High Integrity

Jonas De Smet - Studio Emma

"Na de problemen die wij hadden met onze “site-uit-de-box” wilden we een andere opzet. Zowel van de site, als van de training wilde we en nieuwe aanpak. Voor deze site kwamen we als snel op Magento. Via de Web dagen kwamen we op Jira . Eerst met een open training en nu met een training voor al onze medewerkers. We bouwen als het waren samen elke keer een gedeelte van de site. Op deze manier ontstaat nu onze nieuwe site die door het hele team gedragen wordt. Het is juist de combinatie van bouwen, coachen en trainen die bijzonder effectief is En eigenlijk is het nog goedkoper ook!"

30 augustus 2010

Top qualities: Great Value ,Creative , Expert, High Integrity

Marieke Vos - Safety Things

"De Magento workshop heeft mij geholpen om met een beperkt budget een professionele webshop te bouwen. Het geeft je de mogelijkheid om hands-on te leren, maar ook om de complexe zaken uit te laten voeren door een professional.
Deze learning by doing-methode is ideaal voor de beginnende webwinkelier."

29 augustus 2010

Top qualities: Great Results,Creative , Expert, High Integrity

Dennis Schrauwen - Tijdvoorchampagne.nl

"Voor de overstap naar Magento volgde ik twee Magento workshops van Jira. De Magento Bootcamp behandelde Yireo's Magebridge voor zo'n 10 personen. Gedurende de dag kwamen werden alle features duidelijk uitgelegd door de ontwikkelaars van deze bridge om Magento in Joomla te integreren. Vooral de manier waarop heb ik bijzonder positief ervaren: de opbouw van de workshop is perfect en zonder te verdwalen in technische details. Je kon het zelfs boeiend noemen! De sprekers voelen feilloos aan hoe 'technisch' de groep het hebben wil en blijven op geen enkele vraag het antwoord schuldig. De tweede workshop was maatwerk, specifiek voor ons eigen Magento-project. Gezamelijk wordt een dagprogramma opgesteld en met veel enthousiasme word je meegenomen in de wereld van Magento. Leuk is de betrokkenheid en de pro-actieve houding van de trainer, het gaat verder dan Magento alléén. Wil je serieus met Magento aan de slag dan werken een paar goede workshops als een 'versnelling' voor je kennis en je mogelijkheden voor wat betreft Magento. Een aanrader!"

28 augustus 2010

Top qualities: Great Results, Expert, High Integrity

Richard Spooren - www.Condoom-Anoniem.nl

"Dear Ray, Thank you for your time and effort. I really appreciate that you shared so much of your knowledge with me. Your training provided me a solid basis for the company I am currently building."

24 juli 2010

Top qualities: Great Results, Personable, High Integrity

Drs. Julie Cai-Pan - CXP Holland B.V.

"Ray is een naast een kundige Magento en Joomla expert een consultant die zeer goed de business-zijde van e-commerce snapt. Het resultaat van een (gezellige) dag samenwerken is dat je met meer antwoorden naar huis gaat dan je vooraf aan vragen bij je had."

15 juli 2010

Top qualities: Expert, Good Value, Creative

Dennis Schrauwen - Tijdvoorchampagne.nl

"Ray is een expert op Magento, Joomla en MageBridge en vertelt daar heel enthausiast over. Hij weet met eindeloze energie de belangrijke zaken duidelijk uit te leggen. Hij heeft vooral veel kennis over de veiligheidsaspecten die hierbij komen kijken."

14 juli 2010

Top qualities: Great Results, Expert, Good Value

Oscar Hilbelink - Emiel IT

"Ray is speaking very enthoustic about his work. After the workshop you will get also enthoustic about it"

13 juli 2010

Top qualities: Personable, Expert, Creative

Marieke Vos - Pasopshop.nl

"Ik heb Hans leren kennen als een betrokken en deskundig trainer van de Joomla cursus. Zijn heldere manier van uitleggen is niet iedere ICT'er gegeven. De cursus is een fijne combinatie van praktische kennis en relevante achtergrond informatie, waardoor ik binnen korte tijd mijn eigen website in de lucht hoop te hebben. Ik meld me zeker aan voor de volgende cursus."

8 juli 2010

Top qualities: Expert, High Integrity, Creative

Marie-Louise Beenker - Tibet Support Groep

"I worked with Jira concerning Web development and security-issues. Ray Bogman proved to be both a creative business partner as a person who really understands what online retailing is about. His background in online security is of great value. Our business objective is to implement Magento and Magebridge, a Jira product. With the support of Ray Bogman and his Jira-team we have all the ingredients for a succesfull implementation."

28 juni 2010

Top qualities: Great Results, Expert, Creative

Pier Rienks - Director at VU Boekhandel

"If we talk about professionals here is THE ONE! A day with Ray.... Ask him everything you want, about Magento and e-commerce! But you don't need to ask him because you don't get the chance... he will tell you in a professional way everything you need to know... and more. Thanks Ray. Great to meet you."

24 juni 2010

Top qualities: Great Results, Expert, Good Value

Chio Coste - developer, designer at Ghio Webdesign Studio

“De Magento maatwerk cursus was voor mij als beginnend webwinkelier een eye opener en erg waardevol. Ray, bedankt voor het inzicht in Magento en het meedenken in mijn concept.”

30 maart 2010

Top qualities: Great Results, Personable, Expert

Grietje Zijlstra - Moments4Wellness.nl

“Hi Ray, Thanks for the great one-day Magento training. I've learned a lot from it and it gave me a good Magento Kick-start!”

23 maart 2010

Top qualities: Personable, Expert, Good Value

Bas Debie - Dierenwinkel.nl

“De maatwerk Magento cursus van Jira met Ray Bogman (a day with Ray) is fantastisch. Ray weet echt waar hij het over heeft de zeldzame combinatie van diepgaande kennis en de communicatieve vaardigheden om het over te brengen. Want Magento? Go Jira.”

17 maart 2010

Top qualities: Great Results, Personable, Good Value

Andries Molenaar - Brilmax.nl

“Leren op de manier hoe Jira het brengt is helder en stimuleert. Het overbrengen van kennis stopt niet bij wat er in de omschrijving van de cursus staat maar gaat dóór. Zo worden dingen inzichtelijker en ga je met bredere kijk op zaken verder.”

16 maart 2010

Top qualities: Great Results, Expert, Good Value

Ton Van Der Helm - Mol4Media

“Ray is an expert on Magento and the E-commerce business. He's very enthusiastic about his work and willing to share his knowledge.”

25 februari 2010

Top qualities: Personable, Expert, High Integrity

Sheila Brugman - Quincepts

“Ray is a true professional with an eye for details that others may not notice. His recommendations have helped us to finetune our e-commerce platform multiple times.”

16 februari 2010

Marco Vis - Smartphonecentre.nl

“Ray is a professional E-commerce consultant. He is very patient and knows a lot of the Magento system. Want professional No-nonsense Magento advice? Ray is your man!”

27 december 2009

Top qualities: Great Results, Personable, Expert

Tim Vermeulen - Concepts2Trade

“Expert knowledge on security issues!”

24 december 2009

Top qualities: Personable, Expert, High Integrity

Floris Bos - Dynamic Web Marketing

“Het was uitermate plezierig om contact te hebben met Ray. Hij brengt zijn kennis over met een groot enthousiasme. Absoluut een aanrader voor wie hulp nodig heeft voor Joomla of Magento.”

21 juli 2009

Peter Verweij - Ebusiness-Partners.com

“Ray is in the forefront of IT and software/security issue's and knows to put issue's in perspective for your business. His vibrant and enthousiastic approach works stimulating for his trainees and puts things immediately in motion. Eric van Cann ECAssist”

20 april 2009

Top qualities: Expert, Good Value, Creative

Eric van Cann - ECAssist

“Ray has an amazing knowledge of the Magento ecommerce subject. He has a good overview of the subject and knows it right down to the smallest details (and this for a subject that has been around for only a year). Not only does he have an amazing knowledge of the subject, he is also gifted at explaining in a clear way all that you need to know!”

9 april 2009

Top qualities: Great Results, Expert, Creative

Isolde van Oosterhout - Huitzing - Madia.nl/Sols Webdesign

“Ray Bogman is one of the top PHP engineers I have met. He has vast knowledge of web-technologies, security and of the Magento platform. He is a rare and great professional to do business with”

20 januari 2009

Yoav Kutner, Vice President / CTO, Varien / Magento

"Ray Bogman and Jisse Reitsma are great people who helped me a lot building my first new Joomla! internet site I hosted at Jira ICT. Also in the evening and in the weekends. I appreciated this very much. They also helped me when my I had problems with my website. They gave me useful feedback. I learned a lot of these professional and enthusiastic guys!”

3 februari 2009

Top qualities: Personable, Expert, Good Value

Meindert van Dijk - MeindertVanDijkFotografie.nl

“Ray heeft in korte tijd de nieuwe website voor I&O Netsys (www.ieno.nl ) gerealiseerd. Daarbij zijn vooral zijn expertise, zijn snelheid van werken en zijn vermogen om mee te denken met ons opgevallen. Mede daarom is de website erg mooi geworden en was het heel prettig samenwerken. Ik kan Jira / Ray van harte aanbevelen aan iedereen die graag snel & binnen budget een mooie website gerealiseerd wil zien.”

13 januari 2009

Top qualities: Expert, Good Value, Creative

Bart Kraaijenbrink - I&O NetSys

“Ray has delivered several websites for me in the past and still maintains these. Service provided is quick, to the point and for a good price. He is willing to make an extra effort using both his technical knowledge as well as his drive to results.”

9 april 2008

Top qualities: Expert, Good Value, Creative

Wouter den Otter - 2Organize

“Security specialist' might be a bit worn out title. But in case of Ray we must say hands on security Expert. If he wants he could wreck your LAMP stack in a blink of eye. But Ray is such a gentleman and professional that he lets you learn by doing, and he is always there to help you out.”

21 maart 2008

Henk van Cann - 2Value