Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Apr
24

Magento 2.0 Public Alpha

magento_1_vs_magento_2Met de komst van Magento 2.0 Public Apha geeft Magento een kijkje in de nieuwe keuken van het succesvolle ecommerce pakket Magento. De veranderingen van Magento 1.0 en Magento 2.0 zijn groot, en zitten vooral onder de moterkap van Magento en niet zozeer in gebruikers interface (GUI). Zo zal het hele directory structuur veranderen wat impact heeft op de template (theme) en extensies (modules) indeling.

De reden voor deze aanpassingen hebben vooral te maken op stabiliteit en doorgroei van de Magento architectuur. Zo wordt het systeem flexibeler voor ontwikkelaars om additionele software te maken. Dit bied bijvoorbeeld een betere ondersteuningen voor de keuze uit diverse database zoals MySQL, MS SQL en Oracle.

Tevens zal de performance van een Magento webshop enorm verbeterd worden door de aanpassingen in de architectuur en opbouw van het template (theme).

Magento migratie impact

Magento upgrades van de huidige versie (1.x naar 1.x) zijn redelijk te overzien. Magento 1.x naar 2.0 is een heel ander verhaal, het betreft hier dan ook geen upgrade maar een migratie. Alle huidige extensies (modules) en template (huisstijl) zullen herschreven of aangepast moeten worden om te kunnen functioneren in Magento 2.0. Samengevat wordt een Magento webshop eigenlijk opnieuw opgebouwd.

Magento 2.0 live?

Waarmeer Magento 2.0 beschikbaar is is momenteel nog niet bekend. Zoals tijdens de Magento Developers Paradise in Ibiza 2011 werd aangegeven zou dit media 2012 zijn. Maar de laatste berichten uit het Magento Camp gegeven aan dat dit waarschijnlijk eind 2012 of Q1 2013 gaat worden. Wij wachten in indergeval met spanning af, tot dit tijd kunnen we al aan de slag met de Magento 2.0 Alpha.

Home Blog Magento 2.0 Public Alpha