Jira ICT wint MKB Beste Choice Award - Magento Workshops 2010
Sep
10

Impact Magento BTW verhoging per 1 oktober

Magento BTW verhoging per 1 oktober

Wij krijgen regelmatig de vraag binnen van klanten, wat moet ik doen met de BTW verhoging in mijn Magento webwinkel? De komende BTW verhoging van 19% naar 21% geldt voor iedereen.

Wat is de impact voor mijn Magento webwinkel?

Samengevat komt het er op neer dat je over alle na 1 oktober geleverde producten het nieuwe BTW tarief van 21% moet berekenen. De afleverdatum is erg belangrijk. Producten die voor 1 oktober besteld zijn maar in oktober geleverd worden moeten het nieuwe 21% tarief toepassen.
Kortom het is erg belangrijk dit goed in te stellen in je Magento webshop.

Wanneer moet ik mijn Magento website updaten?

De aanpassingen van je Magento webwinkel kun je het beste doorvoeren in het weekend van 29 en 30 september. Het beste is op zaterdag 29 september alle bestellingen te verwerken en versturen.
Bestellingen die daarna binnenkomen worden maandag 1 oktober pas bezorgd en moeten dus het hoge 21 % tarief hebben. Het is dus belangrijk om een goed implementatie moment te kiezen. 

Kan ik zelf de BTW verhoging in mijn Magento website aanpassen?

Op zich kan iedere ervaren Magento webshop eigenaar dit zelf aanpassen. Wij adviseren om dit proces vooraf op een testwebsite uitvoerig te testen. Je wilt immers geen verrassingen tijdens de overgang van 19% naar 21%. 

Indien je hulp nodig hebt bij de opzet van een test website of het doorvoeren van de Magento BTW upgrade, laat het ons dan weten. Al jouw Magento en Joomla support vragen worden verwerkt binnen het team van SupportDesk.

Op zoek naar meer details mbt de BTW verhoging, lees dan ook onze blog op SupportDesk.

Hulp nodig bij Magento BTW upgrade?

Voor een offerte aanvraag of consult klik hier of bel ons op 020 337 5961.

Home Blog Impact Magento BTW verhoging per 1 oktober